
ZDRAVÉ DEZERTY
od trénera ŽIEN
Zdravý banánový chlieb bez múky a cukru
- VMBTV
- Bielkoviny - 7g
- neobsahuje mäso
- neobsahuje mlieko

POSTUP
Banány roztlačíme vidličkou. Pridáme 100% arašidové (alebo iné) maslo, vajíčka, prášok do pečiva, kávu, kakaové bôby a všetko spolu dôkladne premiešame. Zmes prelejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Vrch môžeme posypať nasekanou čokoládou, datlami alebo orechami. Pečieme 40 minút na 180 °C. Podávame vychladený – koláčik má vláčnu konzistenciu.
INGREDIENCIE
- Banány 3 KS
- Orechové 100% maslo 2 PL
- Vajíčko 2 KS
- Prášok do pečiva 1ČL
(bez fosfátov) - 1 malé espresso
- Datle 4-5 KS
- 3-4 kocky 100% horkej čokolády
- Kakaové bôby 1 hrsť
Čas prípravy: 50 minút
Fermentované vločky v kefíri
- VMBTV
- Bielkoviny - 8g
- neobsahuje mäso

POSTUP
Do skleničky/pohára si nasypeme vločky, zalejeme kefírom a pridáme škoricu. Všetko spolu premiešame a nádobu prikryjeme vzdušnou utierkou/gázou a zaistíme gumičkou. Takto to necháme cez noc pri izbovej teplote fermentovať. Ráno, môžeme vločky dochutiť medom a ovocím. Následne skladujeme v chladničke.
PS: Množstvo prispôsom svojim chutiam.
INGREDIENCIE
- Ovsené celozrnné vločky 50g
- Kefír 250ml
- Škorica 1ČL
- Med 1ČL
- Ľubovoľné ovocie
Čas prípravy: 12 hodín
Croissanty bez výčitiek
- VMBTV
- Bielkoviny - 10g
- neobsahuje mäso

POSTUP
Z múky, gréckeho jogurtu, prášku do pečiva a štipky soli si vytvarujeme nelepivé cesto. Rozvaľkéme ho a nakrájame na trojuholníky. Na najširšiu časť cesta dáme ľubovoľnú náplň (napríklad zmes maku, medu a nastrúhaného jablka) a zatočíme ho až po hornú, najužšiu časť. Okraje zahneme do tvaru croissantu
a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Hotové croissanty potrieme vajíčkom. Pečieme 35 minút pri teplote 180°.
INGREDIENCIE
- Špaldová celozrnná múka 120g
- Grécky jogurt 140g
- Prášok do pečiva 1 ČL (bez fosfátov)
- Vajíčko 1KS
- Ľubovoľná náplň (mak,jablko,tvaroh,orechové maslo)
Čas prípravy: 45 minút
Čokoládové bombóny
- VMBTV
- Bielkoviny - 10g
- neobsahuje mäso
- neobsahuje mlieko

POSTUP
Pufovanú quinou za stáleho miešania krátko popražíme na suchej panvcici. Datle, figy (alebo iné sušené ovocie bez cukru) nakrájame na malé kúsky. Čokoládu a kokosový olej si zohrejeme vo vodnom kúpeli. Quinou, kokosové lupienky a ostatné sušené ovocie zmiešame s čokoládou. Miešame tak, aby celá zmes bola obalená čokoládou. Pomocou lyžice na zmrzlinu (alebo obyčajnej polievkovej lyžice) vytvárame kopčeky na papier na pečenie. Kopčeky dáme zatuhnúť do chladničky aspoň na 30 minút.
PS: Množstvo všetkých surovín prispôsob svojej chuti
a potrebám.
INGREDIENCIE
- Pufovaná quinoa (40g)
- 100% horká čokoláda 90g
- Sušené datle bez cukru (cca 10KS)
- Sušené figy bez cukru
- Kokosové lupienky
- Kokosový olej 1PL
Čas prípravy: 15 minút
CHCEŠ VIAC RECEPTOV ZDARMA?
Zadaj nižšie svoj email a každý týždeň ti pripravíme jeden recept priamo z kuchyne trénera žien úplne ZDARMA.

Mgr. Daniel Čmel
Zakladateľ trénerŽIEN
"Verím, že každá žena môže byť zdravá, štíhla a príťažlivá po celý život…"
